PORUKE
MAJKE NEBESKE
KRALJICE LJUBAVI

primljene posredstvom vidjelice Živke u Malom Lošinju.


VAŽNOST AUTORITETA U ODGOJU SAVJESTI

4.04.1991.

Djeco moja, Ja prvo govorim u duhu čovječjem a onda ako to ne ide, onda preko nekoga od mojih vidioca. Ja vas molim, da moje Poruke idu od ruke do ruke. Svatko treba  čitati  mijenjati se, inače ovako dalje ne ide na dobro, ne ide Božjim putem.
Ako istinskom autoritetu u Crkvi, u obitelji, u odgoju i u javnosti pripada izvanredno važna zadaća pri odgoju savjesti, tada neće pravu atmosferu stvoriti odbijanje i što veća rezerva prema autoritetu, nego istinski odnos prema njemu. Nitko ne može, u moralnom životu, bez autoriteta. Riječ je samo o tome koga će izabrati i priznati kao autoritet.
Odgoj savjesti se ne može sastojati u tome, da se nekome izvana silom nameću zapovjedi i zabrane. Može biti samo apel na osobu, da se prema vlastitoj mogućnosti zanima za normu, da  se s njom razračuna i da je prizna kao mjerilo normalnog djelovanja. Ako osoba ne preuzme moralne norme i ne ugradi ih u svoj JA, one će ostati strana tijela a da to pojedinac i ne mora uvijek osjetiti. Takav čovjek je moralno nedorastao, njegova je savjest neodgojena pa znao on napamet i ne znam koliko propisa.
On ih ne zna iznutra.

Takvi ljudi ne znaju za savjest kao spremnost volje vlastitoga JA, koja proizlazi iz vlastite nutrine. No, da bi moralni poredak postao nešto što pripada unutarnjem JA, potrebni su hrabrost i zalaganje osobe, otvorenost i pošten prilaz stvarima uz punu potvrdu samostalnosti i osobne slobode i odgovornosti. Tko nije spreman založiti svoju osobu i preuzeti svoju savjest, tražit će uvijek izgovore kako bi svoju odgovornost prebacio na druge te i nadalje samo izvana prihvaćao zapovjedi. No, takav je stav neispravan.

Čovjek nema izbora hoće li biti osoba ili ne, hoće li odlučivati u savjesti ili ne, hoće li prihvatiti svoju odgovornost ili ne. Može birati samo između toga da sve to prihvati te tako čini Istinu ili da pobjegne od te zadaće te tako postane krivcem. S hrabrošću da se prihvati sloboda i odgovornost mora biti povezana poniznost. Potrebna je ne samo hrabrost da čovjek kao osoba preuzme odgovornost pred Bogom i pred ljudima te tako djeluje, nego je potrebna također poniznost da svoju savjest neprestano iznutra ispituje i čisti.

MALO IH JE KOJI VJERUJU DA SE JA UKAZUJEM A I ONI
KOJI VJERUJU PASTI ĆE U ISKUŠENJE

6.04.1991.

Draga moja djeco, molite za vjeru. Malo ih je koji vjeruju da se Ja ukazujem. Vi koji vjerujete i vi ćete pasti u iskušenje.
Djeco moja, budite spremni i budite jaki, ne plašite se. Što god više navaljivali na vas pogrdama, vi još više slavite Gospodina i zahvaljujte mu. Ne dozvolite da vas sotona pridobije, ona sada samo vreba i pomalo se uvlači u vašu Zajednicu. Sad kuša  jednu po jednu a vi nemojte mrkim pogledima gledati ili sa maskom na licu, čas vedri a čas natmureni. Zašto vas tako lako obrađuju? Živka, kad ti je najteže ti ih  blagoslivljaj i opraštaj. Moli za njih, ne znaju, još su u snu. Ne vide, ne raspoznaju Duhove, oni misle da se ja moram ukazivati samo mladima, samo velikima ili samo redovništvu. Ne, Ja ću se ukazivati onome kome me Isus pošalje. Djeco moja, Isus odlučuje. Nemojte misliti da ste vi malovrijedni, ne, Isus ima za svakoga plan i za svakoga darove Duha Svetoga.
Pred vama su velike kušnje. Dolaze časovi kad ni sami sebi nećete vjerovati ali treba da izdržite, da budete poput sv. Katarine. Ona je krv prolila, sebe žrtvovala za obraćenje grešnika i za vjeru u Isusa Krista.

TEMELJ KRŠĆANSKOG ODGOJA JE SAVJEST.
ODGAJATI SAVJEST ZNAČI BUDITI VJERU U BOGA

8.04.1991.

Draga moja djeco, temelj kršćanskog odgoja je savjest,  jest ispravna predodžba o Bogu. Savjest čovjeka vjernika nije samo psihološka, antropološka ili sociološka nego napokon vjerska stvarnsot. Stoga, ispravna predodžba o Bogu posjeduje odlučujuće značenje, znanje o Božjoj transcendenciji u njezinoj veličini i svetosti i s druge strane znanje o Božjoj imanenciji u njezinoj blizini i neposrednosti, polazna je točka pri istinskom odgoju savjesti.
Odgajati savjest znači buditi vjeru u Boga. Bog savjesti nije jednostavno zakonodavac, sudac, onaj koji nagrađuje dobro a kažnjava zlo, nego je osobni Bog s kojim se čovjek susreće u svom moralnom životu. Prema kojem se uvijek odnosi, pred čijim licem živi, u čije je životno zajedništvo pozvan. To je Bog ljubavi i milosrđa, koji je čovjeku najviši cilj i poslanje i ispunjenje.
S druge strane je za istinski odgoj savjesti važna ispravna predodžba o čovjeku. Samo ako se čovjek pred Bogom spoznaje i priznaje kao stvor, ako zna da je na Boga upućen i njemu odgovoran, ali u isti mah u njemu siguran, bit će oslobođen od nastojanja za krivom autonomijom savjesti.
K pravoj kršćanskoj predodžbi o čovjeku pripada i svijest, da je čovjek griješnik i da mu je kao takvom potrebno spasenje i oproštenje. Odgajati savjest znači buditi smisao za takvu ljudsku spoznaju.
Na taj se način može djelovati protiv farizejske samodopadnosti. Za odgoj savjesti odlučujuće je pravo razumijevanje moralnog života. U moralnom životu nije samo riječ o izbjegavanju grijeha nego o putu prema punini, o nasljedovanju Krista, o razvijanju života što vam ga je Bog dao.
Stoga, odgoj savjesti mora uvijek polaziti od dobroga a ne započeti s grijehom i zabranama.

U SVAKOJ NACIJI POSTOJI MRŽNJA I NETRPELJIVOSTI
ALI ZATO SU TU PASTIRI KOJI TREBAJU VODITI SVOJE STADO

9.04.1991.

Djeco moja, molite za mir u vašoj Republici i molite za sav narod koji ovdje živi, da se probude, da se izmjene, da ne rade zlo, da ne slušaju laži koje ih vode u rat protiv svoje braće.
Djeco moja, Ja sve vidim što se radi i što se govori.
Vidim tko raspršuje laži.

Umjesto da se služi Uskrsna sveta misa i da bude dobra propovjed Ja čujem kako (pravoslavni) pop propovijeda laži. I umjesto da kao (katolički) svećenik uči svoje stado da oprašta i da ljubi, on se vraća unazad, još pamti stari grijeh.
Govorim da trebaju zaštititi svoj srpski narod.
Djeco moja, dokle god moji sinovi tako propovijedaju i tako upućuju svoj puk, neće biti mira i ljubavi.
U svakoj naciji ima mržnje i netrpeljivosti ali zato su tu pastiri koji trebaju voditi svoje stado.
Sine srpski Patrijaše Pavle i svi vi vjernici Pravoslavne crkve i svi patrijarsi, ne raspaljujte vatru koja je već ugašena. Ja vam poručujem da širite Kristovu ljubav, da propovijedate kako treba opraštati jedni drugima, da zaboravite one grijehe koji su nekad bili učinjeni. Zar Gospodin nije oprostio i očistio?
A vi se ponovno vraćate u grijeh, ne znate opraštati, ne znate ljubiti, ne živite po Božjim zapovjedima.
Djeco moja i vi sinovi moji, trebate biti pravi apostoli, pravi pastiri, da vodite svoje stado k Bogu a ne sotoni. Bog je ljubav a sotona zlo.
Djeco moja, probudite se, dvanaesta je ura, brzo ćete čuti trublje Nebeske.

MOLITE ZA JEDINSTVO CRKVE
JEDNA JE SVETA VEČERA SVAKI DAN

10.04.1991.

Djeco moja, molite za jedinstvo Crkve, jedinstvo kršćana, da živite kao jedna Crkva. Jedna je Sveta večera svaki dan. Na Svetoj večeri svećenik kaže: "Tijelo Kristovo". To ste vi koji ste se na Svetu gozbu skupili.  Svima se daje jedno te isto Tijelo.  Ništa zato što su prilike druge, Tijelo je svuda jedno te isto. Svi vi postajete u njemu jedno ili još bolje jedan, jedan te isti Krist.
Kao što dajući se tebi govori Isus Krist: "Prihvaćam tebe, tako prihvaćam Ja jedan te isti i onoga tvoga brata i onu tvoju sestru i sve vas. To znači, da ti ako prihvatiš Mene moraš u isti mah prihvatiti sve one oko sebe". To je smisao i značenje i sila ovog čudesnog jela. Znaš li to? Hoćeš li to? To ti se pruža, to je misterij Tijela Kristova.
Djeco moja, ovo ne govorim samo pojedincima, ovo govorim svima a posebno svećenicima, mojim sinovima, koji pojedini prave razliku među stadom. Moji sinovi su ti koji trebaju zbližavati Crkve a ne poticati ratove i ubijati jedni druge.
Draga djeco, vi ne ubijate vas, vi ubijate mog Sina Isusa. Sve što radite jedni protiv drugih to radite Isusu. Zato vas pozivam na pomirenje, sve koji ste posvađani, da oprostite jedni drugima, da se ne vraćate u prošlost nego da gradite budućnost i jedinstvo, jer Isus je jedan.

MOJA DJECA RAZDVOJIŠE CRKVU

11.04.1991.

Djeco moja draga, koji god je išao za Isusom i svjedočio Evanđelje Isusovo bio je ismijan, pljuvan, lud, kamenovan, protjerivan, mučen i čak pogubljen.
Moja djeca razdvojiše Crkvu, moji sinovi koji su mislili da samo njihovo je dobro, da samo oni propovjedaju Boga Oca i Sina i Duha Svetoga. Djeco moja, nije toliko važno da li će propovjedati Evanđelje nego kako će propovjedati.

Djeco moja, sotona vlada u njihovim srcima. Oni to ne vide jer su zaslijepljeni od idolopoklonstva, od zavisti, od ljubomore. Zato ćete vi trpjeti. Ovo mora netko platiti žrtvama jer samo molitvama se ne može pobjediti zlo. Ja ne želim da na silu netko za nekoga sebe prinosi Bogu kao žrtvu. Ako tko misli da ne može izdržati neka ne polazi na Kalvariju, neka se ne žrtvuje. Onaj, pak, tko može neka krene. Kroz kušnju morate proći. Nemojte misliti da se u RAJ lako može doći.  Ne! Malo ih je koji onamo dolaze jer su naučili da im bude lijepo i lako.
Djeco moja, nemojte se ljutiti kad vas nekad i Otac Nebeski ošine. Nemojte misliti da vas On ne voli. Ne, nije tako. On želi da vas odgaja Očinski, da biste bili korisni i za čovječanstvo a ne samo za sebe.

12.04.1991.

Djeco moja, ovo gorim vama koji ne vjerujete da se Ja ukazujem. Ne vjerujete da već ima znakova. Vi još spavate pa ne vidite.
Djeco moja, govorim vama koji vjerujete da se Ja ukazujem: budite jaki, ne slušajte što vam govore da je to laž. Vi i dalje molite i dolazite ovamo na ukazanja i na molitvu. Izdržite, budite i mučenici ali za drugoga, za čovjeka.
Djeco moja, molitvama i žrtvama možete spriječiti ratove. Sada molite za pojedince koji već ratuju a planiraju da rat prošire i na ostale. Molite da se to ne dogodi.

ČITAJTE BIBLIJU I NEMOJTE JE KRIVO TUMAČITI

13.04.1991.

Djeco moja i vi sinovi moji, čitajte Bibliju (Sveto pismo) i nemojte je krivo tumačiti. Nemojte griješiti i nemojte osuđivati i mrziti ljude zato što nisu vaše vjere, nisu kršćani. Djeco moja, Ja vam kažem: nije vaše da osuđujete. Vaše je da molite za takve. Dolazi vrijeme kada ćete i vi biti takvi kao i oni. Ja vam kažem: ovo se sve mora promjeniti. Znam, nije lako stoljećima živjeti ovako i da se to odmah promjeni. Ne. Mora ići polako ali svako toliko nešto izmjenite a nešto odbacite od onoga što vas je razdvajalo.
Djeco moja, Isus je jedan. On želi sve spasiti, svi da budu jedno stado.

ZABORAVITE PROŠLOST AKO HOĆETE IMATI MIR KOD
VAS I U SVIJETU

14.04.1991.

Djeco moja, ne plašite se jer Ja sam s vama. Ne slušajte što vam  drugi govore nego radite ono što vam kažem. Oni gledaju samo prošlost. Zaboravite prošlost ako hoćete da bude mir kod vas i u svijetu. Oni gledaju samo prošlost, gledaju izvana a Gospodin gleda sadašnjost i budućnost. On gleda dubinu vašeg srca.
Isus je rekao, da svijet vjeruje da je pobjednik onaj koji daje zadnji udarac. "S kim ću uspoređivati prvaka?" pita Isus.
"Pobjednik je onaj" odgovori Isus" koji nakon što je dobio udarac, što je pretrpio laži i pogrde, onaj koji je progonjen radi Mene, onaj koji se sasvim ponizio, onaj koji je sve to pretrpio a da na to nije ništa odvrtio, taj je prvi".
Djeco moja, kolike vam još kušnje dolaze. Baš oni koji su u vašoj Zajednici, oni će vas iskušavati. Djeco moja, nemojte ništa pričati osim mojih Poruka. Manje diskusije s takvim osobama, samo molite za njih. Ako netko ne zna i ne vidi što se zbiva i događa, najbolje mu je da šuti pa će nekad vidjeti i čuti.

MOLITE SABRANO, RAZGOVARAJTE S BOGOM DOK MOLITE.
ISUS JE TU. ON SLUŠA KAKO MOLITE

15.04.1991.

Draga moja djeco, znam da ste previše zauzeti,  da imate obitelj. Ali, kad ste već došli na molitvu, onda molite polako. Razmatrajte ono što molite, nemojte rastrešeno moliti. Takva molitva nije iz srca nego vanjska, jer molite nesvjesno.
Draga moja djeco, vi koji ste u ovoj Zajednici, vi se morate  razlikovati od drugih, vi morate moliti sabrano, morate biti šutljivi, strpljivi, poslušni. Vi morate s Bogom razgovarati dok molite. Isus je tu. On sluša kako molite. Nemojte misliti na drugo, vi se morate isključiti iz ovozemaljskog života a uključiti se s Isusom Kristom.
Draga moja djeco, zar baš hoćete rat? Zar mislite da kad sve pobijete da ćete vi poslije toga uživati? Ne, vi ste već mrtvi dok ste pomislili na ubojstvo i na taj pakleni rat.

Draga moja djeco, ako se čovjek ne promjeni, sam će sve uništiti. Bog je stvarao a vi ljudi uništavate sve: zrak, vodu, zemlju. Uništili ste i sebe. Ja vas pozivam na put spasenja. Obratite se Gospodinu vašem Isusu Kristu, ne hrlite sotoni. Isus više ne može gledati da vi hrlite sotoni. On će brzo doći i pokupiti će svoje stado a vas nevjerne pustit će da idete tamo gdje ste je odabrali.

NE NAORUŽAVAJTE SE ORUŽJEM NEGO
LJUBAVLJU I MOLITVAMA

16.04.1991.

Djeco moja draga, Ja nisam došla da mene proslavite ili da ja nekoga uzvisim. Djeco moja, Ja želim samo da vas spasim od sotone i da oslobodim one duše koje vapiju Gospodinu.
Djeco moja, zar ste već zaboravili rat pa hoćete ponovno? Ne ratujte nego pomažite bijednima koji umiru od gladi.
Djeco moja, ne naoružavajte se oružjem nego ljubavlju i molitvama. Molite Krunicu. Ona će pobjediti rat, budite sigurni.
Djeco moja, vi ne znate da mržnja dolazi izvana, van vaše Republike. Sotona ide i uvlači se u svaku kuću, ondje gdje ga prime i otvore mu vrata i ne samo vrata nego i srca njihova mu otvore.

17.04.1991.

Djeco moja, budite budni, ne spavajte nego molite za obraćenje griješnika.
Djeco moja, ako vi nešto primjetite kod vašeg svećenika, vi morate osobno njemu reći a ne slati anonimna pisma biskupima. Morate živjeti sa svećenicima u dobrim odnosima ali ako to oni hoće.
Djeco moja, ne plašite se svećenika. Vi im morate otkrivati svoje potrebe i svoje želje s onom slobodom i povjerenjem koje pristoji djeci Božjoj i braći u Kristu, prema svome znanju i ugledu. Imajte slobodu a katkad i dužnost da  kažete svoje mišljenje o stvarima koje se odnose na korist Crkve. Vi morate svećeniku ispričati sve što vam se događa, dobro ili zlo a on vas mora saslušati. Koliki se plaše ići na svetu ispovijed i Pričest. Zašto se plašite? Vi govorite s Isusom, vi dolazite k Isusu na pomirenje.
O djeco moja, najljepše je biti izmiren s Bogom i tako s njim živjeti.

ŽELIM DA SE BRŽE ŠIRE MOJE PORUKE DA BIH
SPASILA OVAJ SVIJET OD SOTONE

18.04.1991.

Djeco moja, vi neki koji dolazite na molitvu u ovu Zajednicu prestanite pričati da je Živka prepisala Poruke iz Međugorja.
Djeco moja, kad biste vi idući putem noću spazili da se ruši brana a u blizini je grad ili selo, zar vi ne biste svima pokucali na vrata, budili, obavještavali što se događa, da su u opasnosti od potopa jer se brana ruši? Ili, kad biste vidjeli požar,  da li biste samo jednome rekli za požar ili mnogima?
Da, sigurno da biste više njih obavijestili jer samo jednome ili dvjema ako bi rekli, oni ne bi mogli ništa učiniti sami a to je hitno, to nije za čekanje. U takvoj situaciji mora se više njih obavijestiti jer se tako brže sprečava zlo.

To Ja hoću reći vama, da su moje Poruke po čitavom svijetu iste, ako se tiče svijeta, čovjeka, vjere, samo što su nekome date opširnije ili je još nešto dodano. Tamo gdje je to potrebno nešto više, Ja kažem da se napiše. Zato vam kažem, moje Poruke su za svakog čovjeka.
Djeco moja, Ja vas moram preko više njih obavještavati i iste Poruke davati jer to će se isto dogoditi. Zato želim da se brže šire moje Poruke da bih spasila ovaj svijet od sotone.

Ja ne samo da dajem  svima skoro iste Poruke nego Ja i nadahnjujem, Ja potičem Duha Svetoga da i Duh Sveti radi u čovjeku, da potiče čovjeka što će raditi, što će napisati.
Djeco moja, zato molite za mir ili za vaše predsjednike ili za vaše političare da im Bog pomogne da se rat završi mirnim putem.
Dolazi sve teže i teže vrijeme za čovjeka ali čovjek je gluh, slijep, nijem pa zato je sve ovako, zato se i Ja mučim, zato se Ja ukazujem i dajem Poruke za čitavi svijet.

26.04.1991.

Draga moja djeco, vidim koliko ste zauzeti s Porukama. Time Meni pomažete i mojoj djeci koja još nisu Mene upoznala. Morate stalno moliti za te osobe da se potpuno obrate Isusu. Potrebno je da Boga spoznaju, da čitaju Poruke koje su za obraćenje,  za ljubav i za mir.

NIJEDAN APOSTOL NIJE BIO PRIMLJEN DOBRODOŠLICOM
ILI KAO PAMETAN NEGO SU IM SE IZRUGIVALI

27.04.1991.

Draga moja djeco, ne plašite se. Ja sam s vama. Morate izdržati sve. Čitajte Evanđelje. Nijedan Apostol nije bio primljen dobrodošlicom ili kao pametan, nego su im se izrugivali. I njima su govorili da su bili grešnici i drugo.
Zahtjevam od vas da živite u miru, u pravom zajedništvu bratstva i uzajamne ljubavi, bez razlikovanja rase, jezika i vjere. Svi ste vi djeca Božja koju je otkupio Isus i koji vas je otkupljenjem povjerio DUHOVNOJ MAJČINSKOJ ZAŠTITI.
Ljudi žive u snažnom neprijateljstvu, odbacivanju Boga. Žrtve su grijeha a i nečistoće. Nesposobni su da se razumiju i da se ljube i tako su ugrožena ljudska prava siromašnih i gladnih koji su odbačeni.
Povećavaju se tlačenja i nepravde. Nasilje sve više prijeti, izbijaju ratovi i razne prijetnje, prijetnje sa svih strana. Velika je opasnost za rat. Zato vas pozivam sve, da se povjerite meni jer Ja sam KRALJICA LJUBAVI. Idite putem molitve, pokore i posta.

ISUS VAS LJUBI. ON JE LJUBAV. ON ŽELI DA I VI
LJUBITE SVAKOGA BEZ RAZLIKe

28.04.1991.

Djeco moja draga, molite za obraćenje grešnika. Vidite i sami što rade oni koji ne poznaju Boga. Da oni poznaju Boga do ovoga ne bi došlo, nego bi ljubili kao što Otac Nebeski ljubi svoga Sina Isusa Krista. Tako i Isus ljubi vas. On je ljubav. On želi da i vi ljubite svakoga bez razlike.
Djeco moja, probudite se, zar ne vidite da ste na rubu propasti. Izgleda da vi ne shvaćate što je rat.
Djeco, vi koji slušate laži, vi sami vidite da ste prevareni i to od onih koji dolaze izvana i koji hoće posijati mržnju i zavaditi vas s vašim susjedima s kojima ste toliko godina živjeti u slozi.
Djeco moja,  probudite se, shvatite da je vaša domovina Hrvatska a ne Srbija ili neka druga republika. Ne igrajte se oružjem. Nemojte se naoružavati, prekinite taj rat sa svojom braćom, sa svojim susjedima. Svatko ima pravo živjeti životom koji mu je dao  Otac Nebeski.
Djeco, ljepše je živjeti siromašno s Bogom nego bogat s đavlom, jer đavao nagovara čovjeka da otima i obogaćuje se, a ne da misli na svoju dušu.

MOJI SU ZNAKOVI VIDLJIVI SAMO ŠTO VI NE VJERUJETE

29.04.1991.

Djeco moja nevjerna, vi ne mislite dobro ni sami sebi pa kako ćete misliti dobro za drugoga? Meni je žao što vas sotona osvaja sve više i više. On se toliko raširio po cijelome svijetu pa i kod vas u obitelji.
Djeco probudite se. Ja, vaša Majka želim vam pomoći.
Mene je poslao Isus da vas spasim a vi ne vjerujete u moja ukazanja i ne širite moje Poruke. One trebaju otići baš u ruke sotonine. Sotona se plaši mojih Poruka.
Vama, koji ne vjerujete u moje Poruke, koji hoćete da vidite najprije znakove Nebeske pa da povjerujete, vama kažem: moji su znakovi vidljivi samo što vi ne vjerujete.
Djeco, nikada nisu vjerovali u moja ukazanja i u moje Poruke. Oni bi htjeli da im stoji znak Nebeski u zraku tako da se dolaze čuditi i da svatko može snimati. Djeco moja, i tad ne bi vjerovali već bi rekli da je to znak s neke druge planete pa bi se toliki dali na otkrivanje te planete.
Djeco, vi koji vjerujete, morate trpjeti ovih dana za moju nakanu. Nemojte se plašiti kad kažem za moju nakanu. Djeco, Ja sam Majka sviju vas. Zato nemojte biti sebični. Ja želim svima ljubav, mir i blagostanje.
Djeco, zar ne vidite što se kuha u vašoj državi?
Morate se moliti i noću pred Križem. Tražite Isusovu pomoć jer vi  ste slabi.

BUDITE RADOSNI KAD SVOJOM MOLITVOM POMAŽETE DRUGIMA
KOJI SU U VEĆOJ POTREBI A NE ZNAJU MOLITI

30.04.1991.

Djeco moja, vi ne znate koliko mi pomažete s vašim molitvama i vašim trpljenjem. Sve što trpite nije uzaludno i svaka je molitva uslišana.
Djeco moja, vi kažete da mnogo molite za sebe a da vas Gospodin ne uslišava. Djeco moja, ono što ste molili za vas to su dobili oni koji su bili u teškom stanju, koji su bili u većoj potrebi od vas a ne znaju moliti.
Djeco moja, nikada nemojte moliti samo za sebe i za vaše potrebe jer vi ne znate da ima još težih slučajeva, još težih križeva. Zato budite radosni kad možete drugima na taj način pomoći. Vaše su im molitve bile vrijednije nego da ste im dali materijalno bogatstvo
Djeco moja, vi ne znate da Ja združim vaše molitve za neku moju nakanu, na primjer za sprečavanje rata ili potresa ili da zaustavim poplavu. Što združim više molitava to su one jače. Zato ja stalno potičem na molitve.