Majka Kraljica ljubavi ukazuje se u Malom Lošinju neprekidno od 16.02.1990. godine i daje Poruke za svijet.

Do 06.07.1995. godine Majka je davala Poruke svakodnevno.

Od 07.07.1995. do 14.09.1997. godine Majka je davala Poruke svake nedjelje i blagdanom u tjednu, prigodom ukazanja na Brdu Ukazanja.

Od 16.09.1997. do 07.04.2001. godine Majka je davala Poruke svakog 16-tog dana u mjesecu prigodom ukazanja na Brdu Ukazanja.

Također je davala Poruke i noću od subote na nedjelju i te su se Poruke čitale hodočasnicima koji su došli u nedjelju.

Od 16.04.2001. godine na dalje Majka daje Poruke samo svakog 16-tog dana u mjesecu prigodom ukazanja na Brdu Ukazanja.


Zlatna krunica Kraljice Ljubavi

Napraviti znak Križa:

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Zaziv:
Slatko Srce mog Isusa, daj da Te ljubim sve to više.

Prikazanje:
Vječni Oče, prikazujem Ti Predragocjenu Krv Isusa Krista, kao zadovoljštinu za svoje grijehe i za potrebe svete Crkve.

I. Desetka

Deset puta: Isuse blaga i ponizna Srca, učini srce moje po Srcu svome.

Zaziv:
Slatko Srce Isusovo smiluj se nama i našoj braći koja lutaju.

Prikazanje:
Vječni Oče, …

II. Desetka

Deset puta: Isuse blaga i ponizna Srca, učini srce moje po Srcu svome.

Zaziv:
Božansko Srce Isusovo, obrati grešnike, spasi umiruće, oslobodi svete duše u Čistilištu.

Prikazanje:
Vječni Oče, …

III. Desetka

Deset puta: Isuse blaga i ponizna Srca, učini srce moje po Srcu svome.

Zaziv:
Isuse umnoži nam vjeru, ufanje i ljubav.

Prikazanje:
Vječni Oče, …

IV. Desetka

Deset puta: Isuse blaga i ponizna Srca, učini srce moje po Srcu svome.

Zaziv:
Slatko Srce Isusovo, smiluj se nerođenoj djeci.

Prikazanje:
Vječni Oče, …

V. Desetka

Deset puta: Isuse blaga i ponizna Srca, učini srce moje po Srcu svom.

Zaziv:
Slatko Srce Isusovo, izliječi bolesne.

Završetak Krunice: Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu.

 

"Molite zlatnu krunicu"

U Poruci 29. Svibnja 1990. Majka Božja je kod ukazanja predala Živki Zlatnu krunicu sa izmijenjenim zazivima. Evo što Majka govori o Zlatnoj krunici:

11.08.1990

Živka, ponesi napisanu Krunicu, onu Zlatnu krunicu i podjeli je narodu neka je mole i razmatraju. Neka tu Krunicu ponese Otac Tardif i isporučite je don S.Gobiju, svim svećenicima koji putuju u druge zemlje, neka je raspodjele narodu, neka je moli čitav svijet.
Ta Krunica mnogo mi pomaže u svemu.

22.05.1992

Djeco moja ljubljena, molite ovu Zlatnu krunicu s izmijenjenim zazivima, koju sam vam Ja dala za moliti, jer ona Meni pomaže u svemu. Isus preporučuje da ju se moli.
Ova Zlatna krunica zasljepljuje sotonu, pomaže dušama u čistilištu, obraća nevjerne štiti nerođenu djecu, liječi sve bolesne koji trpe duševno i tjelesno.

26.09.1993

Djeco, Ja pohađam i bolesnike u bolnicama. Recite im neka nauče ovu Zlatnu krunicu, koju sam vam dala i neka je mole s vjerom i dobit će milosti.

 

Posebna preporuka

U Poruci od 7. Veljače 1991. Majka Božja posebno preporuča svakodnevno izmoliti:

  • 1 Krunica Blažene Djevice Marije
  • 1 Zlatna krunica s izmijenjenim zaziv.
  • 7 Očenaša i 7 Vjerovanja

 

Kad moliš u domu svome …

U jednoj poruci Kraljica Ljubavi rekla je: "Kad molite u domu svome, upalite svijeću".

Zbog osobnog odnosa prema Kraljici Ljubavi priporučuje se slijedeće:

Bijela svijeća čistosti

Kad moliš u domu svome na dane svakdanje,
upali svijeću bijelu, svijeću čistosti,
za mir u duhu tvome po Kraljici Ljubavi.

 

Žuta (zlatna) svijeća vjere

Kad moliš u domu svome na dane praznične,
upali svijeću žutu (zlatnu), svijeću vjere,
za mir u duši tvojoj po Kraljici Ljubavi.

 

Crvena svijeća ljubavi

Kad moliš u domu svome na dane svete
(svakog 16. u mjesecu – ukazanje),
upali svijeću crvenu, svijeću ljubavi,
za mir u srcu tvome po Kraljici Ljubavi.

 

Ukazanje u Malom Lošinju

Mali Lošinj

Mali Lošinj prvi put se spominje 1398. pod imenom Malo selo. 1868. godine doživljava svoj vrhunac. U mjestu funkcionira čak 11 brodogradilišta, te Mali Lošinj postaje mjesto s najjačom trgovačkom flotom na Jadranu - čak ispred Rijeke, Trsta i Venecije. Pronalaskom parnog stroja dolazi do stagnacije razvoja, a pojavom bolesti vinove loze - peronospore dolazi do raseljavanja stanovništva. Poslije II. svjetskog rata Mali Lošinj broji samo 2200 stanovnika. U Malom Lošinju ima više crkava.

Crkva Svetog Martina na groblju

Najstarija crkva je Sveti Martin na groblju. Svet Martin je zaštitnik Malog Lošinja.

Drevna znamenita građevina

Na gornjoj panoramskoj slici Malog Lošinja, lijevo od velike zgrade uz župnu crkvu, podignuo je godine 1600. Alberto Batista Cosulić kuću, a na zaglavnom kamenu je stavio bijeli cvijet sa četiri latice.

Ulazna vrata zgrade Molitvene zajednice Kraljice Ljubavi u Malom Lošinju

Prva ukazanja gospe

Godine 1982. u župi Mali Lošinj ustanovljena je molitvena zajednica. Zajednička molitva bila je srijedom u župnoj crkvi. Mjesni župnik poticao je članove te župske molitvene zajednice, da se i u ostale dane kroz tjedan sastaju u manjim grupama na zajedničku molitvu. Suglasno toj preporuci, nekolicina članova te župske molitvene zajednice započela se sastajati petkom popodne na zajedničku molitvu kod Marije Hrončić u Kozulićevoj ulici br. 1. Ta grupa molitelja se brojčano mijenjala. Ustalila se kao peteročlana molitvena grupa članica župske molitvene zajednice. U ovoj grupi su bile: Marija Hrončić, Živka, Slavica, Rita i Ljuba. Na blagdan Male Gospe (8. Rujna) 1989. godine ova mala molitvena zajednica posvetila se Majci Božjoj Fatimskoj, čiji se kip nalazio na stolu u prostoriji gdje su molile. Obavezale su se da će svakodnevno sudjelovati na zajedničkoj molitvi.

Nakon nešto manje od šest mjeseci svakodnevne zajedničke molitve, 16. veljače 1990. godine na kraju molitve, prostorija u kojoj su molile ispunila se prijatnim mirisom, koji je dolazio od kipa Gospe Fatimske. Bilo je to velika radost za sve članice te male molitvene zajednice. Iste noći ukazala se Majka Božja moliteljici Živki. Rekla joj je da će davati Poruke. Prvih nekoliko mjeseci bile su namijenjene za članove male molitvene zajednice, za njihovo duhovno uzdizanje i jačanje.

Molitvena zajednica Kraljice Ljubavi

U Poruci od 14. Kolovoza 1990. godine Majka Božja je rekla: „Ja sam Bogorodica, Kraljica ljubavi i Kraljica mira. Mene je moj Sin Isus Krist poslao da vam donesem mir i ljubav. Mene je moj Sin poslao u Međugorje kao Kraljicu mira, ali tamo me ne prihvaćaju neki svećenici i biskup. Ja ću se i dalje ukazivati u svim krajevima ove zemlje. Sad sam odabrala Živku. Njoj sam se predstavila kao Majka Kraljica ljubavi“.

U Poruci od 1. veljače 1991. godine Majka Božja je rekla: „Živka, za moje ukazanje treba znati cijeli svijet jer Ja sam Kraljica ljubavi. Hoću naučiti svijet da ljube i opraštaju, tako da se stvori mir na cijeloj zemaljskoj kugli.“ Nakon tih Poruka ova molitvena zajednica posvetila se Nebeskoj Majci Kraljici ljubavi sa imenom: Molitvena zajednica Kraljice ljubavi.

Brdo Ukazanja i Svetište Kraljice Ljubavi

Brdo Malin

Na ulazu u mjesto Mali Lošinj, s lijeve strane ceste, uzdiže se brdo djelomično obraslo raslinjem. Na tome brdu gospodin Rassol sagradio je 1820/1821. vjetrenjaču, mlina (po domaće: malin) pokretanog vjetrom (zbog toga je brdo prozvano: Brdo Malin ili jednostavno: Malin). Vlasnik je neko vrijeme u njemu mljeo žitarice, ali uvidjevši da mu posao nije rentabilan, demontirao je opremu i napustio kružnu građevinu. Od nekadašnje zgrade malina ostala je samo ruševina, to jest zidovi bez krova. Zgrada mlina je okrugla pa naliči srednjovjekovnoj utvrdi. U drugom svjetskom ratu engleski topovi sa brodova gađali su i dodatno oštetili, smatrajući da je to bunker njemačke vojske.

Crtež mlina na Malinu u Malom Lošinju objavljen u austrijskim turističkim novinama 1887. Crtež narisao i potpisao Havliček

Brdo ukazanja

Od 10. Ožujka 1990. godine na tom brdu ukazuje se Majka Božja kao Kraljica ljubavi. Nebeska Majka je sama promijenila ime tome brdu: “Brdo Ukazanja.“
U Poruci 21.8.1990. Maja Božja je rekla: „Živka, moli Zlatnu krunicu i sutra posti za obraćenje grešnika. Posebno moli za Vaše Lošinjane, da ne puste Brdo nikome osim Meni. To je moje mjesto.“

Prvo mjesto ukazanja označeno križem lijevo od ulaza u mlin

U Poruci 14.11.1991. Kraljica ljubavi je povjerila: „Djeco, znajte da sam na Brdo Ukazanja dolazila još prije nego sam se ukazala Živki. Djeco, oh, ne mogu sve reći, ali s ovog Brda sam spriječila dosta tragedija.“

Kraljica ljubavi je 16.5.2000. obećala: „Djeco moja, Ja sam rekla da ću čudo napraviti na ovom Brdu. To će se dogoditi. Ne trebate očekivati odmah. Ali, ima onih koji će to doživjeti. Oni će napraviti crkvu.“

Kad je očišćena unutrašnjost ruševina mlina i postavljena željezna vrata – Kraljica ljubavi se ukazuje na zidu označenog križem

Zalaganjem mještanina Ive Antoninića 25. lipnja 1991. postavljen je betonski križ – desno od ulaza uz svetište.

Majka Božja izrazila je želju da se na Brdu Ukazanja izgradi crkva ili kapela i ista posveti Njoj kao Majci Kraljici ljubavi. Očistivši ruševinu vjernici su najprije postavili mali oltar, ogradili željeznim vratima i postavili betonski križ. Tako je taj ostatak građevine dobio novo ime: Svetište Majke Kraljice Ljubavi.

Sveti Martin ukazao se na ovom mjestu ruševnog mlina 8.11.1992. Rekao je vidjelici: “Zapišite ovaj datum!“ Sveti Martin je umro 8.studenog a slavi se 11.11.

Cvijet divlje ruže

Na plavom obrubu haljine, plašta i vela Majke Kraljice ljubavi poredani su bijeli cvjetovi sa četiri latice.

Kada je domaći umjetnik iz Malog Lošinja pristupio pripremama za napraviti portret u boji Majke Kraljice ljubavi, dugo je vremena proveo u razgovoru sa vidjelicom, jer je želio dobiti što više podataka o izgledu Majke i njene odjeće.

Bijeli cvjetovi uz rub plašta, haljine i vela Kraljice ljubavi u Malom Lošinju.

U pogledu oblika bijelog cvijeta sa četiri latice, umjetnik je na papiru nacrtao cvjetove sa četiri latice i to različitih oblika latica. Taj je papir s crtežima predao vidjelici i zamolio je, da za vrijeme ukazanja pokaže te crteže Majci i zamoli Majku da Ona sama pokaže koji oblik cvijeta želi da koristimo u slikanju i crtanju.

Za vrijeme ukazanja 28.09.1995. godine vidjelica je crteže pokazala Majci i Majka je vidjelici rekla, koji oblik cvijeta neka vidjelica zaokruži kao najsličniji onima na njezinom plaštu i haljini. Taj oblik cvijeta koji je, po uputi Majke vidjelica zaokružila, predstavlja bijeli cvijet sa četiri latice srcolikog oblika. Za vrijeme tog ukazanja 28.09.1995. godine još je Majka rekla, da cvijet sa četiri latice označava četiri strane svijeta.

Otada, i umjetnik i mi iz Molitvene zajednice, koristimo taj oblik cvijeta, to jest bijeli cvijet sa četiri latice srco-likog oblika, koji. nekima može izgledati i kao djetelina sa četiri lista. Kada smo odlučili pristupiti postavljanju krova na Svetište, stručne osobe su nas savjetovale, da krov trebao napraviti ravan i sa što više prozirnog materijala, kako bi unutar Svetišta bilo dovoljno danjeg svjetla. Zato smo za izradu krova izradili nosivu konstrukciju u obliku križa, a četiri polja između krakova križa ispunili pleksiglasom, jasno, srcolikog oblika. Zato krov na Svetištu, bilo da ga gledate izvana ili iznutra, djeluje kao cvijet sa četiri latice srcolikog oblika.

U Poruci 16. svibnja 2008. Kraljica ljubavi je objasnila i upozorila: „Djeco moja, vama koji vrijeđajte moj bijeli cvijet s četiri latice koji se nalazi na plavom obrubu moga plašta, haljine i vela, vama govorim: To je šumski cvijet, cvijet divlje ruže, a vi ga nazivate četverolisnom djetelinom. Vi vjerujete u magiju i zato spominjete četverolisnu djetelinu. Djeco moja, kod Mene nema vradžbina (magije). Zato vas molim da takva vrijeđanja više ne čujem.“

Nakon što je bio postavljen krov, pristupili smo unutarnjem uređenju Svetišta. Kada su radovi na unutarnjem uređenju Svetišta bi završeni, oglasila se Majka pa je u Poruci od 16.12. 2002. godine, pored ostaloga, rekla i ovo: "Djeco moja, svi vi koji radite na ovom Svetištu, nastavite i dalje. Gradite Božju kuću".

Prošlo je 19 godina Ukazanja, hodočašća i osobnog mukotrpnog rada članova Molitvene zajednice u Malom Lošinju. Slike govore više nego riječi!

Hodočasnici na Brdu ukazanja 8.8.1993.

Oltar privremeni u Svetištu na Brdu ukazanja.

Prvi su hodočasnici po uskoj stazi uzlazili na Brdo ukazanja.

Četiri anđela dočekuju hodočasnike.

Slika Kraljice ljubavi u Molitvenoj zajednici.

Svetište Kraljice ljubavi 1996.

Svetište Kraljice ljubavi 2002.

Svetište Kraljice ljubavi 2007.

Unutrašnjost Svetišta Kraljice ljubavi

Kada je bilo završeno unutarnje uređenje Svetišta, onda je naš domaći umjetnik predložio, da se na zidu, iza oltara, u reljefu izradi imitacija Majčinog plašta. Mi iz Molitvene zajednice smo se time složili. Domaći umjetnik je na zidu, u reljefu izradio imitaciju Majčinog plašta i tu imitaciju plašta obojao nježnim, toplim bojama tako, da taj plašt sada djeluje vrlo prijatno na hodočasnike. Kada je plašt bio gotov opet se oglasila Majka i u Poruci od 16.06.2003. godine, pored ostaloga, rekla i ovo: "Djeco, lijep ste mi plašt napravili s kojim sam vas pokrivala. Hvala za trud".

Prvi molitelji unutar mlina.

Na zidu iznad oltara nalazi se pričvršćen znak Majke Kraljice ljubavi. Taj je znak izliven u bronci, u zlatnoj i zlatno -smeđoj boji. Podloga znaka je cvijet sa četiri latice srcolikog oblika. Na cvijetu je položeno srce, organ ljubavi. Preko srca je postavljen znak kraljevske krune. Dakle, srce i kraljevska kruna simboliziraju Majku Kraljicu ljubavi.

Unutrašnjost Svetišta Kraljice ljubavi

Procesija hodočasnika moli i pjeva

Dolazak hodočasnika sa širokog puta

Molitva Krunice uoči Ukazanja u Malom Lošinju

Najmanje Svetište Majke Božje je u Malom Lošinju sa puno srca i ljubavi!


Dekret Pape Urbana VIII.

U skladu s dekretom pape Urbana VIII. i uredbe II. vatikanskog koncila, Molitvena zajednica izjavljuje da nema nakanu preteći sud Crkve o nadnaravnosti prirode događaja i poruka o kojima je riječ na ovim stranicama.

Taj sud pripada kompetentnom autoritetu Crkve, kojoj zajednica s radošću pripada i kome se potpuno podvrgava. Riječi poput “ukazanja, čudesa, poruke” i slične imaju ovdje vrijednost ljudskog svjedočenja.

Od samog početka, kako su poruke Majke Kraljice ljubavi počele izlaziti u javnost pa do danas, biskupu krčkom redovito šaljemo poruke Majke Kraljice ljubavi na uvid, a biskup prati događanja oko ukazanja već 19 godina. O svim važnijim događajima redovito obavještavamo našeg biskupa mons. Valtera Župana.


Kao članovi Molitvene zajednice Kraljice ljubavi brinemo se za Svetište Kraljice ljubavi i za prihvat brojnih hodočasnika u kući Molitvene zajednice. U tome imamo pomoć od naših svećenika koji redovito služe sv. Misu za hodočasnike svakog 16-tog u mjesecu u župnoj crkvi u Malom Lošinju.

POPODNEVNI PROGRAM

Poslije sv. Mise skupljanje hodočasnika na podbrdu onih koji žele ići Nebeskoj Majci ususret na brdo ukazanja u procesiji, moleći zajedno svetu Krunicu. Procesija kreće u 14.40 po ljetnom, a 13.40 po zimskom računanju vremena.

NA BRDU UKAZANJA

Molitva za Međugorje kako je zatražila Majka Kraljica ljubavi

Svjedočenja vjernika

Pjevanje prigodnih pjesama

Zajednička molitva pred ukazanje Nebeske Majke započinje u 15.30 po ljetnom računanju vremena a po zimskom u 14.30 sati.

POSLIJE UKAZANJA

Čitanje primljene poruke

Čitanje iz Evanđelja

Moljenje Zlatne krunice po nakani Nebeske Majke

Molitve za ozdravljenje s polaganjem ruku

Pojam ukazanja i viđenja

Ukazati znači učiniti vidljivim nevidljive stvarnosti. Viđenje je prema tome osjetno primjećivanje onoga što se ukazuje.

Teološki su viđenja duševni događaji u kojima na naravan način, tjelesnim osjetilima, postaju dostupne nevidljive stvarnosti kao Bog, Majka Božja, anđeli, sveci, a to sve povezano s nadnaravnim ciljem ljudskog spasenja.

U zemljama u kojima je vladao komunizam ukazanja su osporavana i progonjena kao nešto bolesno, sumnjivo i opasno. Dovoljno je da se domislimo progona u Međugorju.

Nitko ne može u ime znanosti niti iz bilo kog drugog razloga nijekati mogućnost ukazanja i viđenja. To već ne bi bilo nikakvo traženje istine nego zatvaranje pred istinom. Stoga je jedino ispravan stav otvorenost prema ukazanjima.

Crkva načelno priznaje mogućnost ukazanja i viđenja. Sveto Pismo svjedoči da se Bog povijesno ukazivao u stvorenim znakovima. Tako, Ezekiel čuje Božji glas, Izaija vidi Boga, Jeremija vidi što Bog objavljuje u slikama i znakovima. Sva je starozavjetna i novozavjetna objava utemeljena na takvim fenomenima. Ako bi se iz njih izostavilo proroštvo i viđenje, ne bi ostalo ništa. Taj način Božjeg priopćavanja ljudima ničim nije ograničen samo na biblijsku objavu. Nema stoga nikakva razloga da se osporava mogućnost ukazanja i objavljivanja i u kasnijim vremenima, to jest i u ovom našem vremenu.

Tvrditi da je Bog poslije Svetog Pisma zašutio, protivi se izričitoj i Kristovoj tvrdnji da će Duh Sveti, koga će On poslati Crkvi, poučavati Crkvu u svu istinu (Iv 16,13; 15,26). Objava koja je dana Svetim Pismom i Kristom uopće ne isključuje kasnije objave, nego ih samo veže uza se, tako da privatne objave moraju osvjetljivati Krista, pomicati Crkvu prema njegovom slavnom ponovnom odlasku na svijet i uvoditi Crkvu u svu istinu o Kristu.
Prema stavu Drugog vatikanskog sabora izraženog u Konstituciji o božanskoj objavi, ukazanja i s njima povezane objave smatraju se trajnim darom Crkvi.

Mistična i proročka viđenja i ukazanja

Obzirom na svrhu, viđenja i ukazanja mogu biti mistična i proročka. Mistična ukazanja i viđenja su ona, koja se odnose samo na osobu vidioca. Dočim, proročka ukazanja i viđenja su ona, kod kojih je sadržaj poruke namijenjen svima, čitavom Božjem narodu.

Javne i privatne objave

Poruke koje Majka Nebeska daje posredstvom vidjelice Živke, prema teološkom razvrstavanju, spadaju u privatne objave.

Prema teološkom razvrstavanju javna je objava ona koja je dana s Kristom i posljednjim Apostolom. Dakle, sve poruke koje su dane izvan Svetog Pisma, iako su namijenjene svoj Crkvi, nazivaju se privatnim objavama.

Uobičajilo se odviše naglašavati razlika između javne i privatne objave. Privatne objave, istina, ne spadaju u poklad vjere koji je dan cijeloj Crkvi. Međutim, to nipošto ne umanjuje Božanski karakter privatnih objava a niti ljude oslobađa od njihovog prihvaćanja.

Privatne su objave u biti uputa, kako u jednoj povijesnoj situaciji kršćanstvo treba postupiti, one bitno nisu nova tvrdnja nego nova zapovijed.

No, moramo primijetiti, da nas Majka Kraljica ljubavi svojom Porukom od 02.10.1992. godine poučava u razlikovanju odnosno razvrstavanju poruka. Majka tu napominje da poruke koje se odnose na svih, na cijeli svijet, da spadaju u javnu objavu. U toj istoj Poruci Majka napominje, da su njezine Poruke namijenjene cijelom svijetu te da stoga spadaju u javnu objavu.

Značenje Majčinih ukazanja

Majčina pojava ima veliko i općenito značenje jer je Majka Nebeska zadužena za cijelu Crkvu. Ona je posrednica milosti kao Majka Božja i Majka Crkve. Majka ukazanjem potvrđuje svoju ulogu službenice Božje u spašavanju svijeta i svoje majčinske zauzetosti oko svijeta i dokazuje da je radi čovjeka i u njegovoj službi. Pomoću Majke Bog zahvaća u povijest svijeta.

Majčina ukazanja nisu u prvom redu Majčina nego Kristova slava. Ona služe vjeri u Krista i u Boga, promiču euharistijsku pobožnost, navode na obraćenje i svestrano oživljavanje kršćanskog života.

Majčina su ukazanja po sebi poticaj srcu i volji vjernika, da već poznatu vjersku istinu jasnije upoznaju i prihvate.

Svrha je Majčinih ukazanja pomaganje Crkvi. Ona, prije svega, jačaju vjeru u Božju prisutnost i Božje djelovanje u povijesti svijeta.

Pored toga Majka Kraljica ljubavi nam u svojim Porukama posvjedočuje, da nam Nebo šalje Nju kao posljednje sidro našeg spasenja. Kada god se nešto veliko ili opasno ima dogoditi za svijet, Bog šalje svoju Ljubav da nas otkupi. Tako i sada, Isus šalje svoju Majku da nas otkupi i dovede na jednu pašu. U Poruci od 05.02.1994. godine Majka govori:

“Djeco moja, kad biste znali kako se Bog povlači u pozadinu pred većma rastućom plimom zločina koje činite, zadrhtali biste vi bogoubojice, vi bratoubojice, vi oskvrnitelji Zakona, vi bludnici, vi preljubnici, vi lopovi, vi legla pokvarenosti. Ali, postali ste ludi. Ali, uistinu, pred vašom upornom ustrajnošću u zlu, Krist se povlači kao u svoje vrijeme iz Jeruzalema, jer još ne bijaše došao čas. I Krist u očekivanju časa, ostavlja vas da u moru zla potonete do samoga dna. Sada, jedini most ostajem Ja, vaša Majka Marija. Ali, ako i Mene prezrete, bit ćete satrti. Jer, Isus ne dopušta da vrijeđate Onu, na koju siđe Duh Sveti da bi se rodio Sin Božji i Spasitelj svijeta”.

O vidiocima

Vidioci su osobe koje osjetno primjećuju ono što se ukazuje.

Većina vidjelaca mora ljudima govoriti teške stvari jer Nebo mora dopustiti da ljudi znaju kakvi su problemi.

Neki ljudi prihvaćaju jednog vidioca a odbijaju prihvatiti druge. Međutim, ljudi bi trebali znati da sve Poruke zajedno, svih vidjelaca, daju jednu cjelovitu Poruku Neba.

Moramo imati na umu da vidioci sami ništa ne odlučuju već da jedino djeluju u poslušnosti. To nije jedan lagodan život i nitko ga ne bi poželio.

Vidiocima nitko ne bi smio biti zavidan, jer oni djeluju veoma teško tjelesno, duševno i vjerski. Oni nose osobne križeve koje su primili. Stoga, radije molimo za njih da ustraju u tom teškom i odgovornom poslanju.

Kako čitati Poruke

Da bi se shvatio sadržaj Poruka, njih treba više puta, često, čitati i o njima razmišljati. Ako Poruke samo jedanput pročitamo i odložimo, doista ćemo od njih imati male koristi. Kada čitamo Poruke moramo zanemariti njihov vanjski oblik, to jest književni izraz i građu samih rečenica već se moramo usredsrediti na sadržaj Poruka. Sveto Pismo, Poruke i drugi sveti tekstovi sadrže neizmjerno duhovno bogatstvo i prebogatu riznicu milosti. Ali, da bi nam te milosti postale dostupne moramo i mi sa svoje strane uložiti određeni napor i želju. Mora postojati naše nastojanje, želja i htijenje da crpimo iz tog vrela duhovnog bogatstva.

Moramo znati da je u tim riječima sadržana živa i djelatna Božja snaga. I dok čitamo ove Poruke, u našoj duši djeluje ta Božja snaga koja nas duhovno uzdiže i prosvjetljuje. Pored toga, kako Majka kaže, te Poruke sadrže i Božju iscjeliteljsku snagu koja djeluje na iskrenog čitatelja i liječi ga duhovno i tjelesno.

Molitve za ozdravljenje s polaganjem ruku

Još u onim ranijim Porukama Majka Kraljica ljubavi pozvala je odabrane članove Molitvene zajednice Kraljice ljubavi da pristupe polaganju ruku na bolesnike radi liječenja. Kako odabrani članovi to nisu činili to je Majka u Poruci od 16.06.1996. godine uputila odabranim članovima sasvim određeni poziv da započnu s polaganjem ruku. Nakon te Poruke odabrani članovi Molitvene zajednice stali su se molitvom i razmatranjem pripremati za početak polaganja ruku radi liječenja.

Dana 17.01.1998. godine ponovno ih je Majka potaknula i ohrabrila. Nakon tog Majčinog ohrabrenja, odabrani članovi Molitvene zajednice započeli su s polaganjem ruku na sam dan proslave osme godišnjice ukazanja, to jest 16. veljače 1998. godine.

Odabrani članovi Molitvene zajednice pristupaju polaganju ruku poslije zajedničkih molitava. Ruke polažu grupno. Dok se polažu ruke izgovara se prigodna molitva za ozdravljenje onoga nad kim se upravo polažu ruke.

Povezanost s Međugorjem

Ukazanja u Malom Lošinju usko su povezana s ukazanjima u Međugorju. Ta ukazanja, zapravo, čine jednu cjelinu. To Majka u svojim Porukama u Malom Lošinju izričito potvrđuje. Tako, u Poruci od 14.08.1990. godine Majka Kraljica ljubavi kaže za sebe da je Ona Bogorodica, Kraljica ljubavi i Kraljica mira, da je Nju poslao njezin Sin Isus Krist da nam donese ljubav i mir. I ne samo nama nego čitavom svijetu. Zatim, da je Nju njezin Sin Isus poslao u Međugorje kao Kraljicu mira a potom u Mali Lošinj kao Kraljicu ljubavi. Kasnije u Poruci od 02.09.1991. godine Majka kaže, da još kad je počinjao nemir u nečijim srcima i kad su skicirali plan za napad, da se Ona ukazala u Međugorju kao Kraljica mira. A kad je vidjela da se mržnja rasplamsala i da je sotona uspio raširiti laži po svoj zemlji, da Ona to nije mogla gledati i da se ukazala u Malom Lošinju kao Kraljica ljubavi.

Učestalost ukazanja

Ukazanja u Međugorju započela su 1981. godine a u Malom Lošinju 1990. godine. Mnogima je bilo čudno to, da se Majka u tako kratkom vremenskom razdoblju i na tako maloj zemljopisnoj udaljenosti započela ukazivati i u Malom Lošinju. No, to nas ne smije zbunjivati jer su to Božji planovi. Umjesto zbunjenosti mi moramo biti sretni i zahvaljivati Presvetom Trojstvu za te velike milosti. I ne samo u Međugorju i Malom Lošinju. Štoviše, Majka Kraljica ljubavi u svojoj Poruci od 14.08.1990. godine izričito kaže, da će se Ona i dalje ukazivati u raznim krajevima ove zemlje. Pritom moramo znati, da Majka ne odlučuje o tome gdje, kada i kome će se ukazati. To odlučuje Presveto Trojstvo a Majka, kao poslušna Božja službenica, samo izvršava svoje poslanje u skladu s voljom Oca i Sina i Duha Svetoga. Majka nam to u svojim Porukama, na više mjesta, posebno naglašava.

Zlatna krunica s izmijenjenim zazivima

U Poruci od 29.05.1990. godine Majka je dala uputu o tome kako trebamo ubuduće moliti Zlatnu krunicu i pozvala cijeli svijet da moli tu Krunicu. Majka je u postojećoj Zlatnoj krunici izmijenila zazive. Zbog toga je ta Zlatna krunica, koja se moli prema uputi Majke, nazvana: Zlatna krunica s izmijenjenim zazivima. Za ovu Zlatnu krunicu Majka kaže da je posebno draga Isusu, da je ona najpotrebnija u ovom našem vremenu i da ta Zlatna krunica obuhvaća sve. Uputa o tome kako se moli ta Zlatna krunica podana je na ovoj stranici.

Što je to Otkrivenje

U svojim Porukama Majka nas stalno poziva i upućuje da čitamo Sveto Pismo a napose Otkrivenje. Otkrivenje (grčki: Apokalypsis) je najmlađa knjiga Svetog Pisma. Napisana je potkraj 1. stoljeća. Pisac Otkrivenja je sveti Ivan Apostol. Otkrivenje, kao posljednja knjiga Svetog Pisma, zaključuje Bibliju vizijom novoga svijeta: Novog neba i Nove zemlje.

Posebnost Poruka iz Malog Lošinja

Majka Kraljica ljubavi je već u svojoj Poruci od 14.08.1990. godine rekla, da po nikome još nije dala ovakve Poruke kao po vidjelici Živki u Malom Lošinju. I doista, u povijesti Majčinog poslanja i zauzetosti za svijet nije zabilježeno da bi Majka davala tako mnogo Poruka i tako opsežne i određene Poruke.

Ove Poruke koje je Majka do sada dala i još daje u Malom Lošinju, neobično su opširne i učestale. Kroz vrijeme od pet godina Majka je davala svakodnevno izuzetno opširne Poruke. Pored toga, u tim Porukama Majka govori sasvim određeno i otvoreno u pogledu zemljopisnih mjesta, datuma i u pogledu osoba, koje spominje imenom i prezimenom.

Zašto Majka daje tolike Poruke i tako opširne i zašto nastupa tako otvoreno? Mislimo da su tome uglavnom dva razloga:

  • 1. zato što se svijet užurbanim koracima primiče ponoru a da pri tom nije i ne želi biti svjestan toga stanja pa nas Majka takvim Porukama želi probuditi iz ove naše opijenosti grijehom i spasiti od propasti, i
  • 2. zato što živimo u vrijeme ispunjenja Knjige Otkrivenja, kada ono nepoznato postaje poznato i ono skriveno postaje otkriveno.